287 депутатів проголосували за дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності віце-прем'єр-міністра часів Януковича нардепа Андрія Клюєва. Сам депутат заявив, що це – політичний тиск, а подання Генеральної прокуратури щодо нього порушує законодавство.

Прокуратура звинувачує Клюєва у привласненні державного майна у особливо великих обсягах. Якщо провину чиновника доведуть у суді – йому загрожує від 5 до 8 років ув'язнення.

Серед іншого, Андрію Клюєву інкримінують розтрату 200 млн. гривень в держагентстві інвестицій. Через підставні фірми посадовці видавали кредити своїм же підприємствам.

Читайте також: Під Радою вимагають зняття недоторканності з Клюєва

Під час обговорення депутати з "Самопомочі" заявили, що проти Клюєва зібрана слабка доказова база. Також пригадали Генеральній прокуратурі скасування санкцій проти високопосадовців часів Януковича, бо їхні справи не довели до кінця.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нардепи обговорювали подання ГПУ і щодо зняття недоторканості колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука.

"Схоже, що Мельничук для вас значно небезпечніший за "майже невинного" Клюєва. Бійця АТО ви пропонуєте одразу заарештувати, а проти корупціонера Клюєва лише порушили справу і залишили на свободі. Чи готові ви це сказати в очі родині Небесної сотні та українцям, яких грабував Клюєв із компанією 20 років?", - сказав депутат Семен Семенченко.

Сам Клюєв заявив, що проти нього чинять тиск, а прокуратура виконує політичне замовлення.

"Колишній генеральний прокурор Олег Махніцький ще рік тому заявив, що проти мене є беззаперечні докази провини у корупції. На мене і родину наклали санкції в Європі. Я 6 разів був на допитах, але прокуратура так нічого проти мене і не знайшла. Так само ніяких доказів нема і зараз", - сказав сам Клюєв.

За зняття недоторканості проголосували 287 депутатів. Протягом місяця Генеральна прокуратура передасть документи в суд.

Читайте по темі: Євросоюз продовжить санкції проти Табачника, Клюєва і Лукаш