Вчені намагаються створити імітацію поверхні Місяця та Марса на території підмосковної тренувальної бази для космонавтів. Згідно з підрахунками, будівництво триватиме кілька років.

Керівник Центру підготовки астронавтів Юрій Лончаков розповів, що тренувальний пристрій матиме великі розміри, саме тому на його будівництво знадобиться кілька років. Про це повідомив портал "Хроника.инфо"

Сьогодні росіяни отримують навички висадки на інші планети за допомогою тренажера, який отримав назву "Вихід-2". Він передає стан невагомості, імітуючи таким чином гравітацію Місяця і Марса.

Читайте також: NASA створило інтерактивну карту Марса

Нагадуємо, Росія конкретизує свої кроки стосовно майбутнього польоту на Марс. Так, голова Державної корпорації з атомної енергії "Росатом" Сергій Кирієнко заявив, що прототип ядерного ракетного двигуна буде готовий до 2018-го року.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще