Біля червоного корпусу Київського Національного університету імені Шевченка провели флеш-моб "Екзаменаційна сесія - без хабарів".

До університету приїхали студенти з усієї країни. Організацією акції керував антикорупційний рух "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів".

Активісти у парку Шевченка роздавали значки "інфографіка без хабарництва", "гривня без хабаря". Студентів закликали чіпляти їх собі на сесії, щоб викладачі не вимагали хабарів.

Ініціатор акції, керівник руху "Ні хабарництву!" Сергій Гула заявив, що мета заходу - щоб у кожному виші утворилася критична маса людей, яка не дає і не бере хабарів.

"Ми віримо, що спільними зусиллями ми зупинимо корупцію в університетах. Студенти не можуть платити за складання іспитів. Вони ще не працюють, тому це лягає на плечі наших батьків" - розповіла учасниця акції Ірина.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Матеріал по темі: Студенти з Франції подарували бійцям АТО дві швидкі

Потім відбулася театральна постановка, в якій в саркастичній формі розкритикували хабарництво вищів. "Викладач" за мотузки тримав студентів і вимагав хабарі. Проте в кінці постановки він покаявся.