Розчарований, повний потенціалу, але стримуваний неефективним керівництвом, Харків багато в чому є Україна в мініатюрі. Основною перешкодою міста на шляху розвитку, виявляється невміле керівництво в особі харківського мера Геннадія Кернеса - яскравий тому приклад, пише британське видання The Economist в матеріалі, під назвою "Бета-тест для української революції".

"Не дивлячись на те, що непогано зберігся кампус Харківський авіаційний інстітутінстітута сповнений студентів (чверть яких - іноземці), прикріплений до нього авіазавод не подає ознак життя. Виробництво зупинене кілька років тому", - зазначає видання.

Згідно з дослідженням The Economist, втрата російського ринку "завдала майже смертельний удар по державним монолітом, які так чи інакше мали потребу в модернізації".

"Харківський тракторний завод практично припинив виробництво; "Турбоатом", виробник турбін для атомних електростанцій, втратив більшу частину своїх продажів, так само як і Завод імені Малишева, виробник танків", - пише оглядач.

Як і по країні в цілому, реформаторським ініціативам в місті перешкоджає корупція, відзначається в матеріалі. Співробітники Харківської правозахисної групи, неурядової організації, що надає юридичну допомогу, кажуть, що слід замінити принаймні половину всіх місцевих суддів і ще більше - прокурорів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Обвинувачений у шахрайстві на початку 1990-х років, пан Кернес сьогодні заправляє сумнівною природи станом в сфері телебачення, телекомунікацій та нерухомості. Любитель викладати в соцмережах власні фотографії в компанії цуценят і блондинок, він тримає місцевих політиків у своїй повній владі", - пише оглядач Economist.

Його реальна політика, зазначає видання, ведеться "за лаштунками" і стає видимою тільки тоді, коли призводить до насильства.