Віталію Кличку на посаді мера Києва зараз дуже просто діяти в ситуації, коли немає головного архітектора міста - тоді значно легше провертати різні нелегальні схеми і управляти питаннями, які входять до компетенції цієї посади. Про це порталу "Знай" розповів політолог Олексій Якубін.

"Ситуація з припиненням та постійними переносами дати конкурсу претендентів на посаду головного архітектора Києва така: влада дуже зручно діяти в ситуації, коли немає чіткого, не не виконуючого обов'язки, а чинного керівника - тоді значно простіше провертати різні схеми і управляти питаннями, які входять в компетенцію цієї посади", - розповів експерт.

"Незаконні забудови, МАФи, розв'язки доріг, комунікації - все це набагато простіше зробити в ручному режимі, розподіляючи бюджетні кошти, домовляючись із зацікавленими групами і так далі. І це все буде тривати мінімум до кінця року, коли ситуація повинна прояснитися, незважаючи на те що сам конкурс постійно переноситься з якихось формальних причин (останній був має відбутися 1 червня, але був перенесений, - Ред.)", - зазначив О. Якубін.

"Кличко дуже боїться, що людина, яку оберуть на "чесному "конкурсі почне створювати свій імідж, піднімати дуже слизькі для нього питання пов'язані у першу чергу з величезною кількістю забудов, їх легітимністю, паркінгами, планами забудови комунікацій, парків і т.д. Поки ж йому простіше всі ці питання вирішувати в кулуарному режимі і робити все, показуючи на публіці підтримку проведення реального конкурсу на посаду головного архітектора Києва, при цьому штучно затягуючи процедуру. Зокрема ідея про поділ його функцій, коли замість одного чиновника обов'язки будуть розділені на двох. Бюрократії КМДА зараз дуже зручно ловити рибу в каламутній воді, під шумок накрасти, побільше затягуючи цей конкурс як можна на довше", - уклав фахівець.

Читайте також: Вместо одного главного архитектора Киев получит двоих

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомлялося 1 червня, чергова спроба міської влади домовитися про кандидатуру нового головного архітектора Києва закінчилася нічим. Як розповів порталу "Знай" архітектор Андрій Миргородський, наступної такої спроби не варто чекати раніше осені.