На території колишнього Вінницького державного підшипникового заводу відбувся конфлікт між старими й новими власниками. На території підприємства палили шини та кидали коктейлі Молотова.

Конфлікт почався, коли представники охоронної структури спробували зайти в приміщення.

На голови представників охоронної фірми, яку найняла одна з протиборствуючих сторін, з верхніх поверхів адмінбудівлі полетіли порожні пляшки, каміння та коктейлі Молотова. Пізніше люди почали палити шини, а з адмінбудівлі кидали димові пристрої. Було чути постріли.

Кілька охоронців проникли на територію заводу.

На місце заворушень за викликом приїхали представники ДАІ, міліції і пожежники.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

В людях, які зайняли будівлю заводу три місяці тому, упізнали представників місцевої Самооборони. Раніше курсували чутки про начебто захоплення підприємства Борисом Пасіченком, керівником самооборони Майдану Вінницької області, пише видання "20 хвилин".

Читайте також: Фірташ зупинив "Азот" через "тиск" Яценюка

"Сторону конфлікту, яка не пускала всередину охоронців, підтримує керівник Вінницької обласної Самооборони Ігор Алексеєв. Друга, натомість, покликала собі на підмогу "ультрасів", - зазначає Пасіченко.

Адвокат власників підприємства Олександр Білошкурський каже, що приходив на завод у супроводі ста людей з документом про відсторонення директорки від посади на час проведення інвентаризації.

Керував нападниками, за його словами, "справжній кіборг, боєць 95-бригади, який пройшов Іловайськ і Донецький аеропорт". Прибульці хотіли змусити покинути територію людей, які там перебували нібито незаконно, без штурму. І дати змогу міліції задокументувати це.

Міліція не втручалася, а лише стежила за ситуацією.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганських дій на території Вінницького підшипникового заводу. Територію підприємства, аби не допустити подальших конфліктів, охороняють бійці спецбатальйону міліції "Вінниця".

Слідчі Вінницького міського відділу міліції відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Тривають слідчі дії.