Стало відомо, скільки заробляють російські хакери на розповсюдженні вірусу ransomware, який вимагає з користувачів інтернету гроші. Річна зарплата шахрая становить 90 тисяч доларів, що у 13 разів більше, ніж заробляє середній росіянин.

Як пише apparat.cc, співробітники компанії з кібербезпеки Flashpoint протягом п'ятьох місяців аналізували доходи хакерів ransomware. Боси наймають на роботу людей без досвіду та пропонують їм заробляти від 600 доларів на місяць, в той час, як середня зарплата у Росії сягає 300 доларів.

Схема цього бізнесу є дуже простою - шкідливе програмне забезпечення викрадає з комп'ютерів користувачів файли, а потім власнику пропонують їх викупити. Середня сума викупу складає 300 доларів, але хакерам цього цілком достатньо, що отримувати у кілька разів більший дохід, ніж решта громадян.

Читайте також: Хакери крадуть українську нерухомість в режимі онлайн

Зазначимо, що навіть після оплати грошей, користувач рідко коли отримує свої файли. Крім того, хакери рідко коли звертаються до корпорацій, а намагаються дурити лише довірливих власників ПК.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще