Одна з американських в'язниць вирішила скористатися розробкою британської компанії Intelligent Voice, яка аналізує телефонні розмови. Винахід швидко розшифрував кодові посилання зеків, які ті передають у телефонних розмовах.

Як пише apparat.cc, в'язні у колонії надто часто використовували фразу "three-way" (двоколійний). Співробітники були здивованими і вважали, що це слово має певний сексуальний підтекст. Виявилось, що після цієї фрази друзі злочинців з'єднували їх з третіми особами.

Річ у тім, що американським в'язням дозволено телефонувати на три фіксованих номери. Коли співрозмовник чув слово "three-way", він переключав ув'язненого на іншу особу, з якій їй не дозволено розмовляти. Завдяки сучасним технологіям, керівники тюрми розкрили таємну схему.

Система Intelligent Voice за лічені години розгадала цей код. Крім того, використання електронної програми під час аналізу розмови є значно дешевшим, ніж найняти для цього спеціально навчену людину.

Читайте також: Вчені розробили технологію пошуку злочинців за татуюваннями

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нещодавно американські спецслужби розробили алгоритм стеження за злочинцями завдяки татуюванням на їхніх тілах. Однак захисники прав вважають, що такі технології порушують гідність людини.