Жителі міста Борислав Львівської області через погане водопостачання домоглись відставки мера Володимира Фірмана, його заступників та голови виконкому. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Вони вимагають від Верховної Ради створити слідчу комісію щодо діяльності "Бориславводоканалу". Контрольно-ревізійне управління у діяльності цього підприємства виявило чимало порушень, тепер справою займаються правоохоронці.

Сотні мешканців 2 червня перекрили майже усі дороги в Бориславі, вимагаючи відновити подачу води у помешкання. Планували акцію на годину, а протестували увесь день. Зізнаються, що з відчаю, щоб бодай хтось на їхню проблему звернув увагу.

Навесні у людей не було води у помешканнях більше місяця. Зараз уже десятий день носять відра і каністри з водою на поверхи висотних будинків. Від початку року водопостачання припиняють вшосте.

"Ми хочемо сказати, що відключати воду неприпустимо. Ми вже піднімали це питання на всіх рівнях і не бачимо, де цю правду можна знайти" - каже один з учасників акції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Люди кажуть, що ситуацію хочуть умисно довести до продажу водоканалу. У нас половина депутатів не приходить на засідання", - розповідає ще один місцевий мешканець.

Читайте також: Половина Львова залишилась без води

У міській раді й на водоканалі пояснюють, що причиною неналежного водопостачання є застаріле обладнання на водозаборі, яке слід замінити, а місто не має грошей. До того ж "Обленерго" відмикає "Бориславводоканал" від електропостачання через борги.

Мешканців не задовольнила відставка керівників міста, бо від цього у їхніх помешканнях вода з кранів не потекла. Люди домагатимуться вирішення проблеми від найвищого керівництва держави.