Сьогодні в результаті обстрілів в Донецьку знеструмлені дві шахти - імена Скочинського в Кіровському районі і імені Абакумова. Про це повідомив один з ватажків сепаратистів - заступник командуючого корпусом Міноборони "ДНР" Едуард Басурін.

"Є потрапляння в шахту Скочинського, відключена підстанція. Під землею перебувають 375 шахтарів, зараз їх намагаються виводити на поверхню", - сказав він.

Крім того, він заявив, що також було попадання в шахту Абакумова.

"Але там під землею гірників не було", - додав терорист.

Матеріал по темі: Чотири райони Донецька під вогнем - карта обстрілів

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом жителі Донецька в соціальних мережах повідомляють, що в місті залишилися без електроенергії Мар'їнка, Олександрівка, частково Красногорівка; частина Петровського району Донецька; частина Кіровського району.

Також в цих районах відсутній зв'язок мобільного оператора МТС.

Мінстр МНС самопроголошеної республіки ДНР Олексій Кострубицький повідомив "Знай", що наразі шахтарям нічого не загрожує.

Він повідомив. Що в результаті бойових дій в так званій ДНР без струму залишилися ряд шахт та інших об'єктів – зокрема 10 трансформаторних підстанцій, в обід було знеструмлено 37 підстанцій – в основному в Кіровському та Петровському районі міста.

" У підстанцію шахти імені Скочинського влучив снаряд. 328 гірняків залишилися заблокованими", - повідомив Кострубицький.

Рятувальники евакуювали 60 шахтарів. Робота триває. Паралельно тривають роботи на шахті по відновленню електропостачання.

На шахті імені Засядька під землею опинилося 576 гірників. Але електропостачання було швидко відновлено і всі вони піднялися на поверхню. Останній гірник за інформацією МНС ДНР вийшов на поверхню о 17.40