Новим головним тренером національної збірної України з баскетболу стане Євген Мурзін. Про нове призначення офіційно оголосять у найближчі дні. Помічниками Мурзіна будуть Денис Журавльов та Олександр Лохманчук.

Про це повідомляє "Планета Баскетбол".

49-річний Мурзін з 2009 року очолював івано-франківський клуб "Говерлу". З нею він виграв бронзу Суперліги і пробився у фінал Кубка Суперліги. Проте у двох останніх сезонах франківці не потрапляли в плей-офф. Всі основні успіхи команди пов'язані з використанням легіонерів.

Також Мурзін тренував київський "Будівельник", а також "Черкаські Мавпи".

Минулого тижня президент Федерації баскетболу Михайло Бродський оголосив, що чоловіча збірна отримає нового головного тренера, на зміну Майку Фрателло. Він назвав Мурзіна серед топ-кандидатів на тренерське крісло української збірної.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Українські баскетболістки готові підкорити чемпіонат Європи

Також згадувалися прізвища українців Кирила Большакова, Дениса Журавльова та латвійця Карліса Муйжнієкса. Бродського і Мурзіна пов'язують давні приятельські стосунки. Вони почались ще з часів ігрових виступів Євгена Вікторовича за "Денді-Баскет".