Стівен Хокінг заявив, що в майбутньому, можливо, вдасться до евтаназії. Про це фізик розповів в інтерв'ю телеканалу "Бі-Бі-Сі".

"Підтримувати в людині життя всупереч його волі - це абсолютне приниження. Я почну думати про евтаназію, якщо стану тягарем для оточення або коли мені буде більше нічого дати людству", - заявив Хокінг.

Однак наразі фізик планує здійснити ще безліч відкриттів і створити масу теорій.

"Будь я проклятий, якщо зберуся помирати, не розкривши нових таємниць Всесвіту", - зазначив учений.

Також Хокінг висловив жаль, що йому нелегко спілкуватися з оточенням. За словами фізика, його колеги та шанувальники часто соромляться підійти і почати розмову.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Іноді я почуваюся самотнім: люди бояться говорити зі мною. Я часто відчуваю боязкість і втомлююся", - зізнався Хокінг.

У 2014 році фізик вже висловлювався на підтримку евтаназії. Хокінг вважає, що людей, які допомагають своїм близьким добровільно піти з життя, треба позбавити кримінального переслідування.

Британець відомий роботами з космології, а також популяризації науки. Так, він вперше опублікував статтю, де повідомив про здатність чорних дір випаровуватися.

Читайте також: Стівен Хокінг записав кавер пісні Монті Пайтон на тлі Всесвіту

Ще в студентські роки у Хокінга виявили рідкісне захворювання - бічний аміотрофічний склероз, що викликає атрофію м'язів. Зараз він практично не може рухатися і говорити. Спілкуватися з навколишнім світом вченому допомагає комп'ютерна система, розроблена компанією Intel. Вона аналізує рух зіниць і пропонує відповідний набір слів.