Компанія Google розробила спосіб, за допомогою якого можна знешкодити штучний інтелект. Він знадобиться в тих випадках, коли він вийде з-під контролю людини.

Про це повідомляє Business Insider. Штучний інтелект стає все більш розумним і самостійним. Виникли побоювання, що коли-небудь він просто перестане підкорятися і почне діяти на свій розсуд.

Запобігти можливій катастрофі зможе новий метод, який представили вчені Оксфордського університету разом з колегами лабораторії DeepMind з Google. DeepMind й створила комп'ютерну програму AlphaGo, яка перемогла в давноьокитайській грі го чемпіона Європи з цієї дисципліни Фаня Хуея. Фінальний рахунок був розгромним.

Йдеться, за словами фахівців, про якусь "великої червоної кнопки". Вони розробляють математичний аналіз, який визначає способи побудови захисту. Штучний інтелект зможе знайти лазівку, яка дозволить йому ігнорувати стоп-команду людини. Метою нової дослідницької роботи став пошук способів запобігти щось подібне.

Багато вчених неодноразово застерігали про загрозу з боку штучного інтелекту. Всі вони акцентують увагу на тому, що він неймовірно швидко розвивається.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще