Після повідомлення про ескалацію конфлікту на сході України курс долара на торгах на Московській біржі зріс до 53,86 рубля, а євро – до 60,21 рубля.

Рубль щодо долара втратив сьогодні 1,08, стосовно євро - 1,22 руб.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Також у другій половині дня відбувся обвал на російському ринку акцій. З ранку ринок упав нижче 950 пунктів за індексом РТС у порівнянні з початком квітня. Причиною цього стало послаблення рубля після повідомлень про ескалацію військового протистояння, що підвищує ризики продовження санкцій Заходу проти Росії.

Читайте також: Україна домагатиметься арешту російських компаній за кордоном

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Пішов униз і курс акцій провідних російських компаній, насамперед - видобувних, телекомунікаційних та фінансових. Найбільше втратили акції "Лукойлу" - 2,7 %. і "Магніта" - 3%. Газовий монополіст "Газпром" втратив 0,5 % вартості, а "Роснєфть" Ігора Сечина – 1,5%. Також "Сбербанк" погіршив свої позиції на 2,7 %.

Вартість ф'ючерсного контракту з поставкою в липні на нафту сорту Brent на сьогоднішніх торгах на лондонській біржі ICE впала на 1,56%. Її ціна зараз на рівні 64,47 дол. за барель.