Український політолог Константин Бондаренко переконаний, що питання вирішення конфлікту на Донбасі звелося до пошуків українського "Кадирова" для цих територій і допоки в Києві не знайдуть таку кандидатуру, військова агресія триватиме.

"Питання вирішення мінських домовленостей зводиться до пошуку українського "Чомбе" або українського "Кадирова". До тих пір, поки Київ не знайде прийнятну кандидатуру, яка буде узгоджена і з Москвою, і з Заходом.", - пояснив Бондаренко і зазначив, що ні Медвечук, ні Бойко з Ахметовим не зможуть зайняти таку "посаду".

Читати також: Лещенко пояснив, чому Луценко "впаде" швидше за Шокіна

На думку Бондаренка, Путін не допустить, приміром, Ахметова, тому, що він створить на Донбасі власний націоналізм, який суперечить ідеології Кремля.

"Плюс до всього, до того ж Ахметова абсолютно неоднозначне ставлення в тій же Росії. У 2007 році Видрін написав статтю і сказав у ній про феномен Донбасу. Він задався таким риторичним питанням: "Де в Україні найбільш сильні націоналістичні позиції? На заході. А проросійські - на сході. Але найбільша концентрація російського капіталу в Івано-Франківській області, а найменша - в Донецькій ". Тобто там був абсолютно свій власний донецький економічний націоналізм, який не допускав росіян, виходячи з економічних причин, економічних передумов. І носієм цього економічного націоналізму був якраз Рінат Ахметов.", - зазначив Бондаренко під час інтерв'ю виданню "112 канал".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що амністія бойовиків стане причиною хвилі самосудів українців над тими, хто вбивав українських захисників.