Народного депутата Сергія Клюєва в аеропорту "Бориспіль" затримала прикордонна служба. Він намагався вилетіти у австрійський Відень.

Нардеп заявив, що заборона є незаконною і позбавляє його права на захист, а також можливості донести власну позицію офіційним органам ЄС, повідомляє РБК-Україна.

"Вся країна була свідком прийняття політично мотивованого, але абсолютно незаконного та необґрунтованого рішення Верховної Ради про дачу згоди на притягнення мене до кримінальної відповідальності", - заявив він.

Влада, за словами нардепа, обмежує свободу його переміщення.

Клюєв зазначив, що 5 червня в Брюсселі будуть розглядати питання про продовження введених проти нього санкцій Євросоюзу.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

"Мені необхідно було зустрітися з моїми представниками в ЄС, з адвокатами і дати офіційні пояснення чиновникам в ЄС для захисту своїх прав. Моя поїздка туди була запланована задовго до розгляду питання Верховною Радою", - наголосив він.

Клюєв повідомив, що не буде переховуватись і надалі з'являтиметься в Генеральній прокуратурі за всіми викликами.

Читайте також: Клюєва дозволили притягнути до кримінальної відповідальності

"Я, хоч не зобов'язаний був це робити, повідомив органи слідства про необхідність виїзду за кордон. Я зацікавлений у відкритому і публічному процесі, в якому, я впевнений, доведу свою невинність", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, у середу 287 народних депутатів проголосували за дозвіл про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Клюєва.