Сьогодні Россільгоспнагляд ввів заборону на постачання до Росії рибної продукції з Латвії та Естонії.

Про це повідомляє УНІАН.

"Заборона пов'язана з системними порушеннями, виявленими Россільгоспнаглядом у ході інспекції, а також наявністю в продукції заборонених і шкідливих речовин", - ідеться в повідомленні.

Відповідне відомство РФ ще в кінці квітня провело технічні консультації з ветеринарними службами Латвії та Естонії та обговорило підсумки інспекції рибопереробних підприємств цих країн.

Читайте також: Росіяни відновили постачання українських ковбас

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Россільгоспнагляд з 18 травня інспектував латвійські та естонські підприємства з виробництва продукції тваринного походження.

Повідомлялося, що перевірки проводяться у "зв'язку із зростанням кількості виявленої російським відомством і компетентними в області ветеринарного нагляду відомствами третіх країн - Європи, США та інших, небезпечної для життя і здоров'я людини продукції, виробленої рибопереробними підприємствами Латвії та Естонії".

Нагадаємо, із першого квітня Росспоживнагляд дозволив українському підприємству "Житомирський м'ясокомбінат" постачати м'ясну продукції до Росії. Серед дозволених продуктів, вироблених на підприємстві, – свинина, яловичина, субпродукти та м'ясні вироби.

"Перевірки Росспоживнагляду та Россільнагляду – це бутафорія. Точно невідомо, яку експертизу та перевірку якості проводили росіяни? Де вони закуповували й з якими документами контрольну партію продукції м'ясокомбінату? Чому вирішили дозволити ввіз українських м'ясопродуктів? З цієї ситуації та попередніх заборон українських продуктів зрозуміло одне – через ці контролюючі органи росіяни політично тиснуть на Україну", - розповіла Марія Колесник, аналітик консалтингової компанії "ААА".