Найдорожчий та найстаріший столичний Бессарабський ринок 16 липня відмітить своє 104-річчя. В честь річниці квадрокоптер зняв одне із найвідоміших місць Києва з висоти пташиного польоту.

Портал "УНН" повідомив, що до сьогоднішнього дня історики сперечаються з приводу назви ринку. Одні говорять, що назва "Бессарабка" пішла від товарів, які привезли з губернії, що в Бессарабії. Інші ж вважають, що "бессарабами" називали безпритульних, які промишляли в південно-західному районі міста.

Відкрили ринок 16 липня 1912 року. Збудували його за проектом Генріха Гая в стилі пізнього модерну. На той час бюджет Києва складав 2 мільйони рублів, а на зведення ринку пішла неймовірна сума у 500 тисяч рублів.

Торговий зал ринку розраховували на 88 місць для торгівлі м'ясом, салом та ковбасою, 27 - для продажу риби. Ще 88 місць для торгівлі зеленню, хлібом, молочними продуктами.

Читайте також: Вечірню Площу Перемоги показали з висоти пташиного польоту (відео)

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, остання реконструкція Бессарабки пройшла в 60-і роки 20 століття.