Управління Верховного комісара ООН з прав людини оприлюднило десяту доповідь стосовно ситуації у сфері прав людини в Україні 1 червня.

Про це пише УНІАН.

Доповідь підготували за результатами роботи Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні із 16 лютого по 15 травня.

"Важливо, що в доповіді чітко вказується на відповідальність Російської Федерації за погіршення ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Йдеться, зокрема про постачання Росією сучасних видів важких озброєнь і найманців", - прокоментувала агентству прес-служба МЗС України.

Читайте також: Україна восени стане членом Радбезу ООН

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За її повідомленням, ширше документуються злочини та порушення прав людини, скоєні підтримуваними Росією бойовиками. У окупованому Криму також відзначили складну ситуацію з правами людини.

"Моніторингова місія ООН з прав людини звертає увагу, що так звана кримська "влада" продовжує обмежувати права етнічних українців та кримськотатарського народу", - ідеться у повідомленні.

Офіційний Київ закликав місію чіткіше та об'єктивніше фіксувати деструктивні дії російської сторони в наступних звітах.

Нагадаємо, помічник Генерального секретаря ООН Іван Шимонович 1 червня заявив, що ООН фіксує "зростання потоку офіційно невизнаних бойовиків і все більшу кількість доказів, що до бойових дій залучені російські військовослужбовці".