Вчора військово-Морські сили та прикордонники помітили російський сторожовий корабель "Ладний". Він відстежував ситуацію біля водних кордонів держави.

"3 червня фрегат українських ВМС "Гетьман Сагайдачний" у Чорному морі виявив сторожовий корабель Чорноморського флоту Російської Федерації "Ладний", який намагався вести розвідку безпосередньо біля територіальних вод України", – повідомили у прес-службі Міноборони.

Матеріал по темі: У Чорному морі почалися навчання флотів США і України

Російський корабель перебував у дрейфі на рекомендованому шляху для руху цивільних суден. Це становило загрозу безпеці судноплавства.

Чергові сили флоту привели у підвищену ступінь готовності, в море додатково вийшли ракетний катер ВМС ЗС України "Прилуки" і базовий тральщик "Генічеськ", у небо піднявся вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Державна прикордонна служба України також додатково направила в море корабель морської охорони "Миколаїв".

Російський корабель "Ладний" розвернувся і поплив у зворотньому напрямку.