Служба безпеки розсекретила перевалочний пункт терористів "Ісламської держави" в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Він зазначив, що бойовики хотіли скористатися складною ситуацією в країні, коли всі сили спецслужб спрямовані на боротьбу з сепаратистами Донбасу.

"Встановили 5 іноземців: двоє громадян РФ, один - з Узбекистану, а також по одному з Таджикистану і Казахстану", - повідомляє Лубківський.

Деякі терористи з банди приїхали в Україну з Туреччини, решта членів злочинного угруповання потрапили в країну з Європи. У Києві вони чекали підроблених паспортів, щоб виїхати назад до Туреччини або Сирії.

Матеріал по темі: В "Ісламському державі" стратять за розведення голубів

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Глава СБУ Валентин Наливайченко відзначив старання українських спецслужб у боротьбі зі світовим тероризмом.

"Здобувши гіркий, та разом з тим неоціненний досвід боротьби з терористами в Україні, ми добре розуміємо важливість подолання цього глобального зла. І не так важливо, як він називається: російський, ісламський або будь-який інший", - зазначив він.

СБУ вирішила трьом злочинцям скоротити термін перебування в країні, а двох повернули на їхню батьківщину.