На українських радіостанціях пропонують грати державний гімн двічі на добу. Його пускатимуть в ефір з ранку та ввечері.

Про це повідомив Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко на своїй сторінці у соцмережі Facebook. Він зазначив, що за комуністичних часів радіостанції починали мовлення з гімну для виховання патріотизму у населення.

"Я звернувся до Радіокомітету, що об'єднує найпотужніші радіостанції України, розглянути можливість запуск в ефір Гімну України вранці і ввечері. Як мені стало відомо, Радіокомітет одностайно підтримав цю пропозицію і завтра планують презентувати про це реліз", – розповів він.

Читайте також: Радіостанції крутитимуть українську музику по 18 годин на добу

Артеменко сподівається, що до ініціативи з виконанням гімну приєднаються й телевізійники. Він навів приклад, що у США традиційно запускають державний гімн о 24:00. Це, за його словами, не просто традиція чи нав'язування, а високий культурний рівень та виховання громадян у патріотичному дусі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він розповів, що на хвилях наших радіостанцій також можна почути гімн України. Але це, за його словами, дуже поодинокі випадки.