Міністерство промисловості і торгівлі Роcії пообіцяло до вересня 2015 розробити продовольчі картки, за які купуватимуть їжу в магазинах. Росіяни зможуть скористатися ними з 2016 року.

"Завданням системи буде стимулювання споживання додаткового харчування, а не накопичення життєво важливих продуктів. Їх не слід буде відкладати про запас, людина повинна гарантовано використати їх", - пояснив міністр Віктор Євтухов.

У міністерстві підкреслили, що нова система допоможе просувати вітчизняні товари, а також дасть можливість купити широкий спектр продуктів зі знижками.

"Картки дозволять окремим категоріям громадян купувати свіжі продукти харчування російських виробників, які швидко псуються. На алкоголь і товари з тривалими термінами зберігання їхня дія поширюватися не буде", - заявив міністр.

Читайте по темі: Росія заборонила рибу з Латвії та Естонії

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У свою чергу віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович заявляв, що йому не подобаються терміни "продовольчі картки" і "талони". Але він переконаний, що ця програма буде актуальною для малозабезпечених категорій населення.