У середу активісти "Правого сектора" та бійці 10-го батальйону Добровольчого українського корпусу знесли пам'ятник радянської епохи Феліксу Дзержинському у селі Катеринівка Рівненської області.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці місцевої організації "Правий Сектор Рівне" у Facebook.

"Залізному Феліксу", як ще називають Дзержинського, закинули на шию зашморг. Потім активісти почали "бити бетонні ноги кувалдою, а металеві опори підрізали автогеном".

Потім пам'ятник завантажили на бульдозер і вивезли.

Читайте також: З музею винесли двотонного мармурового Леніна

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Лідер "Правого сектора" у Рівненській області Роман Коваль заявив, що організація продовжить зносити пам'ятники та ні в якому разі не допустить, "щоб на Західній Україні були пам'ятники тоталітарному режиму".

"Ми звертаємось до всіх голів сіл та селищних рад, і закликаємо виконати закон про декомунізацію. На все про все даємо 5 днів", – заявив Коваль.‏

У "Правому секторі" наголошують, що будуть пильно стежити за виконанням закону про декомунізацію, який прийняла Верховна Рада.