Генпрокуратура викликала Сергія Клюєва на допит. Про це заявив Генпрокурор Віктор Шокін.

Проте, Клюєв проігнорував це і не з'явився на засідання. Про це повідомила журналістка Ольга Снісарчук у своєму акаунті в Twitter.

Нагадаємо, що 3 червня Верховна Рада позбавила Сергія Клюєва депутатської недоторканості, підтримавши подання Генеральної прокуратури про притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

Увечері того ж дня він намагався втекти до Австрії, проте йому завадили прикордонники. За словами самого Клюєва, він намагався зустрітися з представниками Європарламенту та адвокатами, щоб роз'яснити їм свою позицію щодо кримінальних справ, порушених проти нього.

Матеріал по темі: Клюєва дозволили притягнути до кримінальної відповідальності

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Адвокат Клюєва Юрій Сухов повідомив про те, що його підопічний не отримував повістки за три дні до того, як повинен був з'явитися до слідчого. Якщо її вручать завчасно, то адвокат ручається за підопічного і вони вчасно, як це передбачено законом, з'являться в Генпрокуратуру.

"Сергій Клюєв не ховається, він буде виконувати всі процесуальні вимоги відповідно до закону. Боятися йому нічого, бо ми впевнені, що це справа безперспективна", - заявив Сухов.

Клюєв готує до Вищого адміністративного суду звернення, яке буде містити чотири позови - всі стосовно рішень парламенту і дій його спікера Володимира Гройсмана.