Нові дослідження вчених довели, що краще не поспішати з виходом на пенсію, адже це може стати причиною передчасної смерті.

Австрійські медики дослідили групу чоловіків, які народилися між 1929 і 1941 роками. В результаті дослідники виявили, що чоловіки, які йшли на пенсію раніше 60 років, мали підвищений ризик смерті до 67 років. За оцінками вчених, кожен додатковий рік дострокового виходу на пенсію збільшує ризик передчасної смерті на 2,4 відсотка.

Читайте також: 7 найбагатших спортсменів на пенсії

Вчені вважають, що це пов'язано з розвитком негативних звичок людей після виходу на пенсію - куріння, вживання алкоголю, неправильне харчування і зниження фізичної активності. На думку лікарів, саме ці звички є причиною 78 відсотків смертей пенсіонерів.

Тому медики радять не чекати пенсійного віку, а вже зараз розвивати в собі корисні звички, такі як відвідування спортзалу, щоденні пробіжки, ранкова зарядка. Також фахівці радять не поспішати з виходом на пенсію. А тим, хто вже досягнув пенсійного віку, рекомендують знайти собі заняття і для душі, і для здоров'я – наприклад, працювати на городі. Головне – не знижувати раптово фізичну активність і не набувати негативних звичок.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще