У державному бюджеті на 2016 рік позбавили пільг матерів-одиначок, також втратити пенсії можуть близько 250 тисяч пенсіонерів, а збільшення ціни на газ спровокує вал нових субсидіантів.

Виявляється, що нарахування допомоги з 1 січня одиноким матерям будуть нараховувати з урахуванням того, чи перевищує дохід сім'ї в місяць допомогу, які виплачує держава. Якщо перевищує, то таку допомогу мати-одиначка не отримає.

"Розмір допомоги рахували за формулою 50% від ПД мінус середньомісячний дохід на одну людину (враховувалися дані за півроку). При цьому виплата не могла бути нижчою 30% від ПД. Після 1 січня діє формула 100% від ПД мінус середньомісячний дохід на одну людину (за півроку)", - передає слова Кабміну Сегодня.

Коли приймали таку норму, міністром соціальної політики був Павло Розенко. Він підкреслював, що при таких нормах близько 200 сімей позбавлять підтримки держави. Потрібно враховувати, що ще два роки тому скасували допомогу на дитину до трьох років.

Другий соціальний шар, який найімовірніше втратить підтримку держави - пенсіонери. Більш 250 тисяч чекають результатів перевірки, тому що в Мінфіні повідомили, що 45 тисяч отримують пенсії за підробленими документами. На такій "економії" отримають додаткові 2,8 мільярда гривень.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Киянам скасують пільги в метро, ​​на черзі пільги на комуналку

Нагадаємо, що нарахування безкоштовного харчування дітям малозабезпечених сімей віддали місцевим бюджетам.