У поліції міста Тампере, Фінляндія, на роботу взяли службову кішку на ім'я Ааму, що в перекладі означає "Ранок". Вона буде працювати з дітьми, яким потрібна психологічна підтримка.

Про це повідомляє Ilta-Sanomat.

"Така практика поширена в багатьох країнах. Коли ми будемо розповідати дітям про суворі сторони діяльності поліції, Ааму допоможе їм не перелякатися до смерті", - розповіла представник музею поліції Тампере Марітта Йокініемі.

Читайте також: YouTube опублікував хіт-парад котиків

Норвезька лісова кішка допомагатиме малюкам краще адаптуватися до незвичного для них середовища. Діти зможуть гладити кішку, відволікаючись таким чином від тривожних думок.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Перед тим, як почати роботу, Ааму доведеться пройти курс підготовки, який триватиме рік. Весь цей час кішка буде в супроводі господаря відвідувати музей. У ході цих візитів відвідувачі виставки зможуть гладити кішку і спілкуватися з нею.

"У Ааму є чотири брата, так що їй не звикати працювати в колективі", - жартують представники музею.

Вони сподіваються, що крім допомоги дітям, Ааму охоронятиме експонати виставки від гризунів-шкідників.

Це не перший випадок, коли кішці вдається обійняти серйозну посаду. Раніше повідомлялося, що жителі міста Талкітна на Алясці більше 10 разів обирали кота своїм мером.