Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що повернення до формату "Великої вісімки" неможливе, поки президентом Росії є Володимир Путін, передає РБК-Україна.

Харпер наголосив, що Канада буде "серйозно протидіяти" появі російського глави за столом "Великої вісімки".

"Необхідний консенсус, повернути Росію, але цього консенсусу не буде досягнуто", - пояснив канадський прем'єр.

Черговий саміт G7 відбудеться 7-8 червня в Німеччині. Раніше німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що участь Москви у "Великій вісімці" неможлива, доки вона не буде дотримуватись загальних цінностей, заснованих на демократії та верховенстві закону.

Вчора міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер виступив за якнайшвидше повернення Росії у "Велику вісімку".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Читайте також: Росія відповідальна за порушення прав людини на Донбасі та у Криму - ООН

Посол Японії в Україні Шигекі Сумі заявив, що країни G7 продовжуватимуть санкції проти Росії до мирного врегулювання ситуації на сході України і ніколи не визнають анексію Криму.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на саміті G-20 в Австралії Путін простягнув Харперу руку для рукостискання.

"Думаю, я потисну вашу руку, але я можу сказати вам тільки одне: ви повинні піти з України", - наголосив канадський прем'єр.

Однак Путін, за словами Харпера, заявив про відсутність там російських військ.