Більше половини дружин військовослужбовців мають проблеми зі сном. До такого висновку прийшли вчені з Американської академії медицини сну ( American Academy of Sleep Medicine).

Фахівці провели масштабне дослідження, в якому взяли участь 1480 жінок, котрі є дружинами або подругами військовослужбовців, передає "Газета.ру".

У ході спостережень учасницям поставили ряд питань. Їх запитували про те, як часто у них буває депресія, чи є у них проблеми зі сном, чи задоволені вони своїм життям, як часто вони звертаються до лікаря.

Читайте також: Брак сну може стати причиною інсульту

Коли експерти зібрали та опрацювали всі відповіді, вони з'ясували, що 54% ​​дружин військовослужбовців мають проблеми зі сном, через що погано себе почувають протягом дня. А 62% учасниць дослідження заявили, що відчувають сильну втому приблизно один-два рази на тиждень.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За словами вчених, результати їх роботи говорять про те, що необхідно звертати увагу не тільки на військових, які служили в різних "гарячих точках", а й на членів їхніх сімей. У першу чергу це мають бути їх дружини.