У Київській області жителі заборгували 700 млн гривень за газ. Левову частку цих коштів недоотримали комунальники саме від заможних мешканців елітних котеджів під Києвом.

"Київоблгаз" висловлює крайню занепокоєність такою ситуацією, і навіть побудував карту, на якій позначено, з яких населених пунктів найбільше не платять за газ.

"Звісно ж, це Конча-Заспа, Козин, територія Києво-Святошинського району, Лісники, Ходосівка", - пояснює співробітник "Київоблгазу".

Жителями цих елітних сіл є судді, народні депутати, представники бізнесу, колишні та поточні міністри, їхні помічники та партнери. Один з таких боржників встановив антирекорд, заборгувавши півмільйона гривень комунальникам, яким довелося повертати гроші в судовому порядку.

"Нас часто зустрічає особиста охорона (жителів елітних сіл. – Ред.), охорона вулиць, котеджних міст; і найбільшою проблемою є потрапляння на територію цих котеджних містечок", - скаржаться працівники "Київоблгазу".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Для боротьби з несплатою комунальних платежів деякі будинки все ж відключають від газопостачання, а їхнім власникам блокують виїзд за кордон.