Депутат від групи "Відродження" Дмитро Святош заявив, що закон Верховної Ради про зниження акцизного збору на імпортні машини, негативно вплине на внутрішній ринок автомобілебудування в Україні, а також вигідний тільки тим, хто займається контрабандою.

"Закон про зниження акцизу просували депутати з регіонів, де найбільше займаються автоконтрабандою. Цим займаються "бариги" з чотирьох-п'яти автобазарів, які вирішили той же ринок з 450 000 внутрішніх перепродажів роздерибанити. І зайнятися перепродажем, не будуючи автосалони і не створюючи робочі місця", - говорить він в інтерв'ю Главкому.

Політик повідомляє, що в Україні існує група осіб, які скуповують імпортні автомобілі і переписують їх на офшори. Найбільше за минулий рік імпортували з Британських Віргінських островів і Панами. Виявилося, що цим займалися люди, які постійно перереєстровували свої компанії і раніше займались імпортом розібраний автобусів.

"Законопроект про зниження акцизів лобіювали кілька депутатів, які, напевно,"в долі" з цими горе-бізнесменами - Хорват, Соловей, Продан, Дубневич. А ще є прекрасний депутат Парасюк, який розбирається в усьому: від підсрачників прокурорам до автобізнесу. По суті, це контрабандисти. Не подумайте, що я проти Західної України, але так вже вийшло, що всі вони звідти родом", - уточнює політик.

Читайте також: П'ять способів скоротити витрати на авто

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що за новим законом на певний вид авто знижується податок на 20 відсотків.