Восени українці стануть свідками чергового переформатування парламенту, в ході якого діючий голова АП Борис Ложкін може очолити уряд замість Володимира Гройсмана. За задумом, після Яценюка саме Ложкин мав стати радником Яресько, однак на кандидатурі Гройсмана наполіг Захід.

"Після того, як Яценюк на одній із зустрічей з президентом погодився піти у відставку, "технократи" підготували свій варіант нового складу уряду, де прем'єром повинна була бути Яресько, а її заступниками — Ложкін, Шимків і Ека Згуладзе. Але навіть незважаючи на заступництво посла США Джеффрі Пайетта, вони програли "політикам" сутичку за Кабмін, який, у підсумку, очолив Гройсман. Втім, не виключено, що в разі провалу Кабміну Гройсмана, саме Ложкіну запропонують стати новим прем'єром", - йдеться у статті видання "РБК-Україна".

Читати також: Порошенко домовився про провал люстрації з "регіоналами"

Автор наголошує, що Борис Ложкін готується покинути свою діяльність в АП восени і не є секретом, що він зміг би піти "по-тихому". Швидше за все, Ложкін піде з АП для того, щоб зайняти нову посаду - очільника уряду, якщо Гройсман встигне до цього часу дискредитувати себе.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Володимир Гройман на чолі уряду доповнює президентську вертикаль влади.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще