Керівник "Публічного аудиту" Максим Гольдарб впевнений, що система субсидій зазнає краху вже найближчим часом, адже кількість прохачів цієї допомоги зростатиме у геометричній прогресії, а в бюджеті відсутні кошти на покриття таких колосальних витрат на "комуналку".

"Уся субсидійна історія може "вилізти боком" і державному бюджету України. На сьогодні держава вже заборгувала постачальникам ЖКП 25,3 млрд грн за нараховані субсидії. І це при тому, що в 2016 році на субсидії передбачено близько 40 млрд грн. Про що ми будемо говорити далі, коли субсидійні потреби сягнуть 80 млрд грн? Адже представники Мінфіну вже офіційно повідомили, що майбутні витрати на субсидії можуть становити 3,8% ВВП", – говорить Максим Гольдарб.

Читати також: Суддів і прокурорів обклали новим податком

На думку Гольдарба, українців навмисно ставлять у ситуацію, коли на оплату комунальних послуг йде весь їхній дохід, тому субсидії стали способом нав'язати українцям саме цю допомогу від держави.

"В Україні зараз створено ситуацію, коли штучно надуваються "комунальні" ціни, що, закономірно, викликає потребу в субсидіях. Це робиться для того, аби поставити народ в умови вимушеності віддати свої заощадження. І це точно не економіка. Абсурдність полягає в тому, що "надута" вдвічі ціна на газ потім розподіляється – це прибуток олігархату, монополістів, які є власниками газовидобутку, теплокомуненерго, а також влади, яка затверджує подібні тарифи", – зауважив Максим Гольдарб у коментарі для видання grushevskogo5.com.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, з 1 липня вартість опалення та води по Києву зросте на 50% через те, що напередодні відбулося подорожчення газу.