Вчора в східній частині Малайзії стався землетрус магнітудою 5,9 балів. Експерти уточнили, що загрози цунамі немає.

Епіцентр підземного поштовху перебував за 16 кілометрів на північний захід від міста Рана в штаті Сабах. Вогнище залягало на глибині 54 кілометрів під поверхнею третього за величиною на планеті острова Калімантан.

"Поштовхи струсонули будівлі, змусивши людей вибігти на вулицю з квартир, магазинів і навіть терміналу міжнародного аеропорту Кота-Кінабалу", - повідомляють ЗМІ.

Катаклізм забрав життя двох альпіністів. Вони загинули при сходженні на найвищу вершину Малайзії - гору Кінабалу.

Матеріал по темі: Японія постраждала від потужного землетрусу

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За даними місцевих ЗМІ, жертвами землетрусу також стали гід і 12-річна школярка з Сінгапуру. За повідомленням поліції Сабаха, 11 осіб отримали травми. Близько 130 альпіністів, серед яких кілька іноземців, зараз заблоковані біля шляхів спуску.

У Сабасі від землетрусу постраждали декілька будівель, включаючи школи та лікарні.

Нагадаємо, що найпотужніший за останні 80 років землетрус стався 25 квітня в Непалі магнітудою 7,9 балів. Стихія повністю зруйнувала в країні більше 288 тисяч житлових будинків, ще 254 тисяч осель пошкоджені. Число жертв досягло восьми тисяч.