Харківський окружний адміністративний суд задовольнив побажання місцевої влади і заборонив ходу активістам ВО "Свобода" по вулиці Сумській. Проте він дозволив збір учасників акції на площі Свободи. Про це повідомляє заступник директора юридичного департаменту В'ячеслав Басараб.

Таке рішення ухвалили на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому. Заступник мера міста Ігор Терехов повідомив, що за інформацією СБУ і МВС, в місті діють організації, які мають намір дестабілізувати ситуацію, тому під час ходи можливі провокації і теракти. Саме тому, чиновники вимагають заборонити активістами подібні заходи.

Раніше активісти "Свободи" заявили про те, що планують провести в центрі міста марш соціальної справедливості та мітинг проти підвищення тарифів та політики уряду.

Матеріал по темі: Кличко закликав відмовитися від проведення "Маршу рівності"

Нагадаємо, що Харківська область межує із зоною АТО, тому в ній посилені заходи безпеки. 22 лютого під час ходи, присвяченій річниці Євромайдану, на площі в місті стався вибух. У результаті події загинули четверо активістів, 11 людей отримали поранення.