Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що одне державне підприємство "Укравтодор" не може регулювати процесі якісних доріг по всій країні і тому цю прерогативу віддадуть місцевим бюджетам.

"Однозначно потрібно частину державних доріг, не змінюючи форму власності, передати під контроль регіонів. Але потрібно передати не тільки дороги як відповідні обов'язки. Потрібно передати і інструменти, щоб можна було забезпечити ефективне управління і експлуатацію. Тобто - передати фінансовий ресурс, матеріальний ресурс", - говорить чиновник в інтерв'ю Главкому.

Кістіон зазначив, що три тижні тому був нарада щодо цього питання і глава українського уряду Володимир Гройсман доручив створити дорожню карту "децентралізації" в сфері управління ремонтом доріг. Цю концепцію зараз активно реалізовують. Незважаючи на те, що питання вже вирішене, Кістіон ще не бачив остаточного документа щодо ремонту доріг.

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що перед реалізацією проекту потрібно провести інвентаризацію доріг, сформувати, уточнити паспорта доріг, визначити чітко з кожним регіоном протяжність, прив'язку доріг, які в перспективі можна було б передати. Наступні нововведення стосуються законодавчого оформлення збільшення повноважень на місцях, щоб обласні адміністрації мали повноваження виділяти кошти на ремонт доріг. Також необхідно створити фонд, з якого будуть розподіляти гроші місцевим бюджетам.

Читайте також: Бойовики готові вбити будь-кого, хто буде вивозити тіла солдатів з АТО

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що Міхеіл Саакашвілі зараз особисто стежити за будівництвом на трасі Одеса-Рені. Кістіон позитивно оцінив цей процес.