Президент Петро Порошенко проводить зустріч з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Про це повідомляє УНІАН

На початку зустрічі президент подякував Японії і країнам "G7" за сильну позицію в підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. Політики підписали договір про те, що Японія надасть Україні кредит у сумі 108 млрд ієн на реконструкцію Бортницької станції аерації.

Порошенко зазначив, що під час переговорів сторони скоординують позиції напередодні саміту "G7" у Німеччині.

"Я вдячний Японії за надання кредитних гарантій, що дозволить нам забезпечити фінансову стабільність України", - сказав президент.

Матеріал по темі: Кабмін вніс подання на звільнення Кіхтенко

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні в Україну з офіційним візитом прибули прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер. Глав урядів в аеропорту зустрічав заступник голови МЗС Вадим Пристайко.

Успішні переговори щодо надання кредиту на реконструкцію екологічно неблагополучної очисної станції в Бортничах відбулися ще торік. Переговори вела Київська міськадміністрація, яку після революції очолював Володимир Бондаренко.