Терористи на оккупованій території Донецької області організувало військові-патріотичні клуби для дітей і підлітків, де їх вчать воювати. Про це американські журналісти з VICE News зняли сюжет.

Під час навчання діти практикуються у володінні зброєю, вчаться проводити атаки під час бою і відпрацьовують контратаки. Терористи передбачили спеціальний конкурс, який проведуть серед 15 таких клубів.

Переможці відправляться служити в російську армію.

Репортери VICE News побували на тренуванні відділення "Витязь", яке складається з дівчат. Підлітки в бантах і військовій формі марширують під гасла: "Беззаветно тебя мы любили, святорусская наша земля. И снова в поход, ДНР нас зовет".

Матеріал по темі: Терористи змушують дітей патрулювати блок-пости - ОБСЄ

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На події був присутній ветеран Другої світової війни, який пообіцяв підліткам "світле майбутнє".

"Ви на правильному шляху. І Росія, вона з вами, з Донбасом", - переконував пенсіонер.

Нагадаємо, що раніше спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про те, що на блок-постах терористів патрулюють діти. Одного з них міжнародні експерти помітили на опорному пункті терористів в районі Макіївки.