Терористи на оккупованій території Донецької області організувало військові-патріотичні клуби для дітей і підлітків, де їх вчать воювати. Про це американські журналісти з VICE News зняли сюжет.

Під час навчання діти практикуються у володінні зброєю, вчаться проводити атаки під час бою і відпрацьовують контратаки. Терористи передбачили спеціальний конкурс, який проведуть серед 15 таких клубів.

Переможці відправляться служити в російську армію.

Репортери VICE News побували на тренуванні відділення "Витязь", яке складається з дівчат. Підлітки в бантах і військовій формі марширують під гасла: "Беззаветно тебя мы любили, святорусская наша земля. И снова в поход, ДНР нас зовет".

Матеріал по темі: Терористи змушують дітей патрулювати блок-пости - ОБСЄ

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На події був присутній ветеран Другої світової війни, який пообіцяв підліткам "світле майбутнє".

"Ви на правильному шляху. І Росія, вона з вами, з Донбасом", - переконував пенсіонер.

Нагадаємо, що раніше спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про те, що на блок-постах терористів патрулюють діти. Одного з них міжнародні експерти помітили на опорному пункті терористів в районі Макіївки.