Служба безпеки затримала терориста на прізвисько "Сахара" із самопроголошеної "ДНР" у Запорізькій області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронні органи встановили, що терорист в грудні 2014 - січні 2015 пройшов спеціальну підготовку в розвідувально-диверсійному таборі в Ростові-на-Дону. Після цього він повернувся на окуповану бойовиками частину території Донбасу та під керівництвом російського куратора на прізвисько "Хан" готував диверсантів.

З жовтня 2014 сепаратист керував різними незаконними збройними формуваннями, зокрема підрозділами "Оплоту".

СБУ повідомила, що "командир Сахара" збирав інформацію про кількість, дислокації і рухи українських військових на території Донецької, Харківської та Запорізької областей. Ці дані планували використовувати під час проведення терактів в регіонах.

Матеріал по темі: В "ДНР" з дівчаток готують терористок

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Проти терориста порушили кримінальну справу, йому світить від восьми до 15 років позбавлення волі.