Дослідники з каліфорнійського університету в Ірвіні відкрили можливість створення джерел живлення, термін служби яких набагато більше, ніж традиційні.

Так, після більш ніж 200 000 циклів вони втрачають всього 5% вихідної ємності. За словами вчених, такий винахід може привести до створення "вічних" батарей, здатних продовжити термін служби смартфонів, планшетів, ноутбуків та іншої техніки, інформує navkolonas.com.

Читайте також: Microsoft презентувала компактну ігрову приставку Xbox

Ідея використовувати нанопроволоку в аккумуляторах з'явилася давно. Вона має високу провідність і велику площу поверхні для перенесення електронів. Однак ці нитки дуже крихкі і не витримують багаторазові цикли зарядки.

Поки що розробка далека від серійного виробництва, для якого вона взагалі дуже дорога. Але, на думку учасників проекту, ситуація може змінитися, якщо замість золота вийде використовувати більш доступний метал, наприклад, нікель.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще