Кожен п'ятий державний службовець потрапить в Україні під скорочення.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв'ю "DT.UA".

Вона зазначила, що до кінця року планують скоротити 20 % державних службовців. Проте, за її словами, не варто сподіватися, що це одразу зменшить державні видатки.

За рахунок скорочених працівників буде можливість паралельно збільшити оплату для тих працівників, які залишаються на службі. Загальний фонд оплати праці зменшиться, але не на 20%. Яресько наголосила, що її відомство немає іншого вибору, а зарплата службовців – "це справжнє страхіття". Такий рівень оплати впливає на корупцію в державній сфері.

Читайте також: Українці виявилися в 12 разів біднішими за мешканців ЄС

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ця система створена не мною, не моїм урядом, не попереднім, але її треба змінювати. Я не говорю про величезні зарплати, але ми маємо платити людям принаймні нормальні суми", - зазначила міністр фінансів.

Всі зміни, за її словами, відбудуться не за один день, а будуть вводитись поступово.