Папа Римський Франциск в суботу прибув з одноденним візитом до столиці Боснії Сараєво, щоб допомогти примирити боснійців, сербів, хорватів та мусульман. Він назвав свою подорож "паломництвом миру та діалогу".

Про це повідомляє Agence France Press.

Цей візит приурочено до 20-річчя закінчення Балканської війни. Вона залишила балканські країни розділеними на різні етнічні групи.

Понтифік порівняв Сараєво з Єрусалимом, оскільки в цьому європейському місті співіснують католики, мусульмани, православні та інші релігійні й етнічні групи. Він закликав, під час богослужіння, подолати бар'єри між релігіями і культурами у світі та протистояти варварству.

Читайте також: Папа Римський закликав до миру в Україні

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Очіку.nm, що візит Папи сприятиме міжконфесійному діалогу.

Вранці він зустрівся з політиками, дипломатами та очільниками релігійних громад. Папа Франциск наголосив, що країна змінилась після війни, однак влада має докладати більших зусиль, аби жоден громадянин не відчував дискримінації.

Пізніше Франциск прибув на папамобілі до стадіону, де на нього чекали десятки тисяч вірян. Його меса на олімпійському стадіоні в Сараєво зібрала близько 70 тисяч людей.