У Києві обрали переможців літературного конкурсу "Коронація слова". Головну нагороду конкурсу "Гранд Коронація" отримала львівська письменниця Галина Вдовиченко за роман "Маріупольський процес". Письменниця отримала 30 тисяч доларів.

"У мене зараз пульс 180. Я ще ніколи не була так сконцентрована на романі, як на цьому. Він мене настільки захопив, що ніяк не міг відпустити. Я прокидалась з думками про цей роман, в транспорті могла проїхати зупинку або загубити улюблені рукавички взимку. Раніше я думала, що писати про нашу з вами сучасність має хтось інший та трохи пізніше. Але коли з'явилась ідея, все пішло зовсім не так. З іншого боку, про що інше писати, як не про це? Це жива історія. Й ми живемо в середині неї", - сказала Галина Вдовиченко на церемонії.

Цього року особливу увагу приділяли кіносценаріям. Першу премію конкурсу в цій номінації отримав "Будинок "Слово" киян Любові Якимчук та Тараса Томенка. Перемогу в жанрі "Кіносценарії для дітей" здобула робота харківської письменниці Ольги Тарасової "Вчорашній день".

Першу премію серед п'єс отримала робота "Із Тарасом - через морок" Богдана Олександровського. У пісенній ліриці переміг Богдан Стельмах із своїм віршем "Між двома блокпостами".

Спеціальну премію від Андрія Кокотюхи "Золотий пістоль" за найкращий гостросюжетний детектив отримав киянин В'ячеслав Васильченко та його "Tatoo. Читання по очах".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Матеріал по темі: У Чернівцях презентували комікс про Кіборга, Кобзаря і Кріпа

На розгляд журі цього року представили більше шести тисяч рукописів.