Найбільшу казарму колишньої військової частини в Перечині продали 31 грудня 2008 року матушці місцевого головного священика УПЦ Московського патріархату. Вона стала "переможницею" аукціону, в якому, крім неї, брала участь ще Марина Белеканич – двоюрідна сестра тодішнього мера Перечина.

Це було досить давно, але міськрада, нехтуючи законом, не оприлюднила інформацію про переможця аукціону в ЗМІ. Тому багато років мешканці міста не знали, що казарма належить дружині священика УПЦ МП, повідомляє видання "Трибуна".

З'ясувалося, що земельна ділянка під викупленою казармою досі не оформлена, хоч минуло сім років, і за неї не ніхто сплачує земельний податок. Тим часом ще 2006 року виконком міськради вирішив передати казарму громадянам, які стояли на черзі й планували власним коштом провести реконструкцію казарми під багатоквартирний будинок. У казармі планували облаштувати 12 квартир. Читайте також: На Івано-Франківщині розкинулось село у формі тризуба

На сесії міcької ради, яка відбулася 28 травня 2015 року, депутати вирішили також продати ще одну із будівель колишнього військкомату. Як стверджує депутат Василь Гуранич, її теж збирається купити громада Московського патріархату, котрій уже і так передали в ренту головну будівлю, де раніше був розташований райвійськкомат.

Із договору випливає, що початкова вартість казарми становили приблизно 414 тисяч грн. Пізніше її знизили ще на третину. Найбільшу казарму площею 1369 м. кв. продали за ціною приблизно трикімнатної квартири. У перерахунку на американську валюту вона коштувала $36 тис.

Перечинці вимагають порушити кримінальну справу проти тих, хто дозволив цю оборудку.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще