У німецькому Гарміш-Партенкірхен відкривається дводенний саміт "Великої сімки" за участю лідерів Німеччини, США, Японії, Канади, Франції, Італії та Британії. ЗМІ повідомляють, що на ньому президент Сполучених Штатів буде переконувати ЄС зберегти санкції проти РФ.

Про це пише Європейська правда.

За прогнозами спостерігачів, учасники саміту будуть чинити дипломатичний тиск на Кремль. Росію вже виключили з "Великої вісімки" через анексію Криму та агресію на Донбасі.

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що Росію не можна повертати в клуб "Великої сімки" (G7), поки президентом країни є Володимир Путін.

Читайте також: G-7 обговорить згортання співпраці з Росією - Клімкін

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще одна ключова тема - грецька боргова криза. Також говоритимуть про глобальне потепління та боротьбу з лихоманкою Ебола.

Меркель запропонувала обговорити реформу Всесвітньої організації охорони здоров'я, зокрема, створення резерву фахівців і матеріальних засобів для швидкого розгортання в разі регіональних спалахів небезпечних захворювань.

Другий день саміту імовірно присвятять войовничому радикалізму, зокрема, рухам "Ісламської держави" і "Боко харам", для чого в понеділок в Баварію прибудуть керівники Іраку, Нігерії та Тунісу.

Нагадаємо, президент США Барак Обама прибув сьогодні вранці в аеропорт міста Мюнхен.

Після урочистостей глава Штатів пересів у вертоліт і відбув у супроводі ще двох гелікоптерів до курортного міста Гарміш-Партенкірхен, де в замку Ельмау в 13:00 за місцевим часом має розпочатися саміт країн Великої сімки.

Втім, до проведення саміту G7 він ще має поснідати разом з німецьким канцлером Ангелою Меркель в курортному містечку Крюні. Лідери обох країн проведуть зустріч у компанії місцевих жителів.

Для забезпечення правопорядку під час проведення саміту залучили понад 20 тисяч поліцейських.