Журналіст Євген Кисельов заявив, що в Україні пізно почали люстрацію і через це не вийде добитися результату. Політичний експерт заявляє, що закон, написаний для боротьби з корупціонерами, має популістський характер.

"Як можна всерйоз піддавати люстрації людей, які 25-30 років тому займали якісь посади в місцевих органах комуністичної партії або ВЛКСМ? Якби проводити люстрацію в 91-92 рр., тоді б це було актуально. Тоді можна було б відразу відсікти колишню партійну, КДБ-ешну, комсомольську номенклатуру. З тих пір частина людей постаріла, частина перевиховалася", - говорить він в інтерв'ю 2112-Україна".

Кисельов підкреслив, що основний принцип у світовій практиці люстрації в тому, що вона має індивідуальний характер. Журналіст заявив, що для кожного українського чиновника, якого звинувачують в корупції, потрібно завести окрему справу, більш того, у кожного має бути право на захист.

"Поїзд уже пішов, треба було прийняти нормальний закон відповідно до початкових рекомендацій Венеціанської комісії, вивчивши мінімальний європейський досвід. Тому що існує міф, що у всіх колишніх соціалістичних країнах провели тотальну люстрацію", - продовжує він.

Кисельов додає, що в кожних країнах, де проводили люстрацію, згодом розуміли, що від такої практики відмовлялися. Він також заявив, що боротьбу з корупцією замінили особистої розправою над четвертим президентом Віктором Януковичем.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Навіть Парасюк не зупинить реінкарнацію Оппоблока

Нагадаємо, що в політичних колах зараз інтрига в тому, що судді Конституційного суду можуть скасувати закон про люстрацію. Також депутати не змогли прийняти закон про спецконфіскацію.