Податкова інспекція повідомила про невідповідність задекларованих доходів в 2013 році розміру реальної заробітної плати, які колишня суддя Господарського суду Євгенія Куркотова необачно зафіксувала в звітних документах, інформує "Антикор".

Справді наявність 2,57 млн ​​грн на банківських рахунках їх власниці не так легко пояснити , якщо за період з 1998 року по 2013 рік її загальний сукупний дохід склав всього 576 тис гривень.

Проте суд відхилив претензії податківців. Причиною відмови стало надання обвинуваченої документів, з яких було видно, що кошти отримані нею від власної матері, в якості подарунків на день народження.

Читайте також: Дрібний чиновник попався на великих хабарях

Як пояснила сама Куркотова, починаючи з 2005 року і по 2012 рік "на кожен день народження мати дарувала кошти в присутності свідків на підставі договорів дарування" - всього 2,85 млн гривень.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Насправді договори про подарунки не були завірені нотаріально, але таку дрібницю суд до уваги не взяв, і повністю відхилив усі звинувачення працівників ДПІ. У першій інстанції виправдувальне рішення прийняв суддя Окружного адміністративного суду Києва Костянтин Кобилянський.

Теоретично, таке можливо, оскільки в 2003 році Куркотова разом з матір'ю продали квартиру за $ 73 тис., також її мати Наталія Куркотова займається підприємницькою діяльністю (оренда нерухомості) і є головою і співзасновником Об'єднання адвокатів Правозахисний фонд, яке нині в процесі ліквідації.

Остаточно причина звинувачення ще не доведена , проте вже в 2014 році екс-суддя задекларувала 4,66 млн гривень на банківських рахунках. Це майже дворазовий приріст суми за рік.