"Міжнародний дитячий центр Артек" цього літа відновить свою роботу. Він переїде в Київську область, доки триватиме окупація Криму.

Про це пише Корреспондент.

"Ми всі чітко розуміємо, що "Артек" розташований в Криму - і замінити його нічим не можна. Це не тільки корпуси, море, гори і налагоджена співпрацю з іноземними молодіжними центрами. Насамперед - це унікальний колектив вихователів, який вміє працювати з дітьми, запалювати в їхніх серцях "вогонь Артека". Тому ми не можемо допустити, щоб агресор забрав у наших дітей ще й це", - повідомив керівник Державного управління справами Сергій Березенко.

Читайте також: "Артек" перейшов у власність Росії

У 2014 році працівники табору, які переїхали на материкову Україну, організували табір "Артек-Карпати". Сьогодні всі педагоги працевлаштовані на ДП "Міжнародний дитячий центр Артек", який поки буде працювати у Пущі-Озерній.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Для організації дитячого центру Державне управління справами надало один з рекреаційних об'єктів комплексу відпочинку Пуща-Водиця. Мова йде про санаторії Пуща-Озерна. У червні сюди заїде перша зміна дітей з усієї України, з ними працюватимуть 50 вихователів "Артеку", які покинули анексуваний Крим", - розповів Березенко.

За його словами, зараз завершують роботи з адаптації комплексу під потреби дитячого центру.

16 червня табору виповнюється 90 років. За історію свого існування Міжнародний дитячий центр вже переживав переїзди. Зокрема, під час Другої світової війни була евакуація табору в алтайське передгір'ї.

Використання торгової марки "Артек" іншими таборами або приватними структурами є незаконним.

Нагадаємо, на початку квітня, самопроголошена "Рада міністрів" окупованого Криму передала у федеральну власність Росії майно знаменитого дитячого табору "Артек".

Це майно включає в себе земельну ділянку площею 218 га, 175 будівель, причали, стадіон на 7 тис. місць, автомобілі, меблі, комп'ютери та інші об'єкти власності.